user_mobilelogo

etereia reto

 

Εταιρεία RETO a la Esperanza (Cyprus)

Ως νέο σχέδιο επανένταξης, δημιουργήθηκε η Συνεταιριστική Εταιρεία RETO a la Esperanza, αποτελούμενη κυρίως από άτομα που έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του εθισμού.Το έργο αυτό, εκτός από την επαγγελματική κατάρτιση του ατόμου, του δίνει την  ευκαιρία να μάθει μια τέχνη αλλά και του παρέχει  την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Χρησιμεύει επίσης στην ενθάρρυνση της προσωπικής του ανάπτυξης σε πτυχές όπως η ευθύνη, η πειθαρχία, η ομαδική εργασία .

Τα κύρια έργα που εκτελεί η Συνεταιριστική Εταιρεία είναι τα εξής:

  • Μεταφορες
  • Μετακομίσεις
  • Βαψιματα
  • Κηπουρική
  • Συνεργασιες με διαφορες εταιριες

 


Το magazi Reto

 

Το magazi Reto είναι ένα κατάστημα που ειδικεύεται στην πώληση προϊόντων, καινούργιων, μεταχειρισμένων ή ανακαινισμένων. Η πώληση αυτών των προϊόντων ειναι μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του οργανισμου.
Ο κύριος σκοπός αυτού του μαγαζιού είναι ότι ο οργανισμος μπορεί να αυτοχρηματοδοτήθει και να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν βοήθεια σε εκείνους που παρακολουθουνε και δραστηριοποιουντε στο Θεραπευτικο Προγραμμα .

Εκτός από το κατάστημα,προσφερονται και άλλες υπηρεσίες τις παραδόσεις και τις μετακομίσεις,και ταπετσαρίες, καθώς και την ανακύκλωση των αστικών στερεών αποβλήτων. Όλα τα οφέλη που προκύπτουν από αυτές τις υπηρεσίες διατηθονται για τη συντήρηση και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, των μέσων μεταφοράς κ.λπ., καθώς και σε όλες τις δραστηριότητες στις οποίες είναι αφιερωμένη η υπηρεσία.
Μεσα στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης, δραστηριοποιούνται εργαστήρια και υπηρεσίες που διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, συγκεκριμένα στις φάσεις της αποτοξίνωσης και της επανένταξης.Τα εργαστηρια και η υπηρεσιες προσθερουν στους θεραπευομενους ενα μερος το οποιο απασκολουν τον χρονο τους και ετσι βλεπουν αποτελέσματα και καρπούς στις προσπαθειες τους.Αυτο τους χρησημευει επίσης ως προετοιμασία για την κοινωνική επανένταξή τους, δεδομένου ότι μαθαίνουν ένα εμπόριο το οποίο στο μέλλον θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
magazi reto
magazi reto 2
 

 


ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

 

Περισυλλογες διαφορων ειδων,ανακυκλωσεις.Μέσω ενός φυλλαδίου η κοινότητα ενημερώνει τον κόσμο για τις δραστηριότητές της και τον προσκαλεί να προσφέρει οποιαδήποτε μεταχειρισμένα αντικείμενα που δεν χρειάζεται. Μια ομάδα τριών ατόμων (ένα άτομο από τους υπεύθυνους, ένα από τη φάση της επανένταξης και ένα από της δεύτερη φάση), περισυλλέγει τα μεταχειρισμένα αντικείμενα που δωρίζονται στην κοινότητα.
mhn petate tipota
 

 


ΣΥΝΕΡΓΙΑ

 

Επισκευή:
Τα αντικείμενα που χρειάζονται επισκευή επισκευάζονται από την αρμόδια ομάδα, η οποία κάνει τις απαιτούμενες διορθώσεις στα εργαστήρια απασχόλησης της κοινότητας. Όλα τα πράγματα συγκεντρώνονται σε ένα χώρο που διαθέτει η κοινότητα στην πόλη. Εκεί μια άλλη ομάδα οργανώνει τα αντικείμενα και τα προσφέρει προς πώληση σε συμβολικές τιμές.
Η δραστηριότητα αυτή δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα καθώς τα κέρδη προορίζονται για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της κοινότητας, για τη χρηματοδότηση των εισαγωγών και την παραμονή νέων χρηστών και για την πληροφόρηση του κόσμου.
Όσον αφορά τα αντικείμενα που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν χωρίζονται σε σκουπίδια: π.χ. αλουμίνιο, χαλκό, σίδερα, χαρτιά, ρούχα, παλέτες και άλλα υλικά ανακύκλωσης τα οποία πωλούνται σε ανάλογα μαγαζιά ή χώρους ανοικτής αγοράς. Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν τριπλό όφελος:
1) Ο θεραπευόμενος ασχολέιται με μία χρήσιμη εργασία με ξεκάθαρο το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του και έτσι μπορεί να νιώθει ότι είναι χρήσιμος και «ικανός»
2) Φυσιολογική επανένταξη μέσα στην κοινωνία. Βλέποντας ανθρώπους δίπλα του που έχουν ζήσει την ίδια κατάσταση (ομάδα υπευθύνων) ο θεραπευόμενος βλέπει ότι είναι δυνατόν να έχει μία «καθαρή» και φυσιολογική ζωή.
3) Το αποτέλεσμα της εργασίας του συμβάλλει στην συντήρηση και βελτίωση της κοινότητας, έτσι ο θεραπευόμενος νιώθει χρήσιμος.

Υπάρχουν διάφορα επαγγελματικά εργαστήρια όπου διεξάγονται οι ακόλουθες δραστηριότητες: - Ξυλουργικα, - Αποκατάσταση και Αναπαλαιωσεις επίπλων, - Ταπετσαρίες, - Επισκευή οικιακών συσκευών, - Ανακυκλωση διαφορων ειδων
synergia
epidiordoseis
 

 


Pin It